Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD)

Klik hier voor de nieuwsbrief van april.

Onderwerpen zijn onder andere:

  • Leven met gescheiden ouders
  • Ouders opgelet!
    Informatie over OuderWijzer: een online en fysieke ontmoetingsplaats voor alle ouders en aankomende ouders in de regio Geldrop-Mierlo. Met een website waar je terecht kunt voor voorlichting, tips en verhalen over ouderschap en opvoeden. Ook organiseert OuderWijzer bijeenkomsten waar je als ouder wijzer wordt en in contact komt met andere ouders in dezelfde fase van het ouderschap. Klik hier voor meer informatie.
  • Boekjes en Babbels Online
    Een leuke, digitale activiteit voor ouders én kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze keer is het thema lente en staat de activiteit in het teken van het prentenboek ''We hebben er een geitje bij'' van Marjet Huiberts. Er zijn verschillende data in april waarop je mee kan doen. Klik hier voor meer informatie. 
  • Opvoeden met (sociale) media
    Praten met je kind over mediawijsheid kan lastig zijn. Op de website van Mediawijsheid vind je tips en links naar betrouwbare partijen die je verder kunnen helpen. Klik hier voor de website. Praat jij weleens met je gezin over gamen, sociale media of internet? Mediamatties is een nieuwe quiz voor ouder & kind. Speel de quiz samen op twee schermen, en neem een kijkje in de online wereld van de ander. De quiz is geschikt voor kinderen van 10-12 jaar en hun (groot)ouders. Je kunt veel van elkaar leren! Klik hier voor meer informatie.