Peuteraanbod

Potje Knor biedt op 5 locaties, in Geldrop, elke doordeweekse dag, een peuterochtendgroep aan voor alle peuters vanaf 2 jaar en 3 maanden. Wij heten uw kind van harte welkom om te komen ontwikkelen en ontdekken binnen ons kindcentrum.

De peuterochtendgroep valt onder kinderopvang en biedt daardoor de mogelijkheid tot teruggave kosten kinderopvang bij de Belastingdienst. Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan heeft u recht op een inkomensafhankelijk tarief. (link naar tarieven model 2022) Om deze vast te stellen hebben wij enkele gegevens nodig.

Vul hiervoor onderstaande verklaring in en lever deze, na inschrijving in, bij Potje Knor. Dit kan door het formulier af te geven aan de locatie coördinator of te mailen aan info@potjeknor.nl

Download hier het formulier

VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie)


Bij het peuteraanbod kan uw kind onder professionele begeleiding spelen, ontdekken en zich optimaal ontwikkelen. De peuters worden begeleidt door VVE gecertificeerde pedagogisch medewerkers. Dit betekent dat alle pedagogisch medewerkers VVE zijn opgeleid en dus beschikken over de educatieve kennis en vaardigheden om de peuters spelenderwijs te begeleiden in hun doorgaande leerlijn van peuterspeelzaal naar basisschool.

Zij doen dit met het VVE programma: Uk&Puk. Elke 6/8 weken wordt er vanuit een herkenbaar thema activiteiten aangeboden die aansluiten bij de interesses en beleefwereld van jouw peuter. Zo leren ze de wereld om hen heen begrijpen en leren ze elke dag een beetje bij. Samen met leeftijdsgenootjes ervaren de peuters hoe je sociaal met elkaar omgaat.

Het peuteraanbod biedt peuters extra begeleiding als zij meer ondersteuning of aandacht nodig hebben op bijvoorbeeld het gebied van taal. Wanneer de peuters hiervoor een indicatie van Zuidzorg (consultatiebureau) hebben ontvangen, kunnen ze tegen een gereduceerd tarief vier dagdelen naar het peuteraanbod komen.

Wanneer de peuters naar de basisschool gaan, dragen wij hun gegevens over aan de basisschool, zodat de leerkrachten daar een vervolg aan kunnen geven.

Startgroep peuters

Weet u al welke basisschool uw kind naartoe gaat als hij/zij 4 jaar is? En maakt u gebruik van dagopvang of peuteraanbod binnen hetzelfde kindcentrum? Dan bieden we op enkele locaties de mogelijkheid om uw peuter kennis te laten maken met de basisschool.

Vanaf 3 jaar bieden wij de mogelijkheid om op ongedwongen wijze kennis te maken met school. Peuters kunnen middels de startgroep alvast kennismaken met de toekomstige klas, klasgenootjes, leerkracht, rituelen en gebruiken binnen de basisschool. Dit zorgt voor een soepele start op de basisschool en biedt extra uitdaging aan de peuters die hieraan toe zijn. Wil je meer weten over ons aanbod? Kom dan zeker een keertje langs en maak een afspraak voor een rondleiding bij locatie coördinator.