Dalton Kindcentrum Dommeldal

Samen met basisschool de Dommeldal vormt Potje Knor een Dalton kindcentrum. Vanuit één pedagogisch klimaat bieden we dagopvang, peuteraanbod (VVE) en Buitenschoolseopvang aan.

Dagopvang Dommeldal

De dagopvang wordt aangeboden in een verticale groep (0 tot 4 jaar) van maximaal 16 kinderen. Deze kleinschalige opvang vindt plaats op hetzelfde terrein als de basisschool en is te bereiken via het schoolplein. Vanuit het schoolplein kom je, via een natuurlijke buitenspeelruimte, bij onze dagopvang.

Dagopvang Dommeldal kenmerkt zich door een kleinschalige opzet met vaste pedagogisch medewerkers. Een geborgen en vertrouwde plek met voldoende uitdaging. We werken in thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Hierbij stemmen we samen met de basisschool en het peuteraanbod af. Gaat jouw kind vanaf 4 jaar ook naar basisschool de Dommeldal? Dan is er vanaf 3 jaar al de mogelijkheid om op ongedwongen wijze kennis te maken met school. Peuters kunnen middels de startgroep alvast kennis maken met de toekomstige klas, klasgenootjes, leerkracht, rituelen en gebruiken binnen de basisschool. Dit zorgt voor een soepele start op de basisschool en biedt extra uitdaging aan de peuters die hier aan toe zijn. Wil je meer weten over ons aanbod? Kom dan zeker een keertje langs en maak een afspraak voor een rondleiding bij locatie coördinator Nancy Degener.

Ook de BSO wordt in hetzelfde gebouw aangeboden. Broertjes en zusjes kunnen elkaar na school dus weer snel opzoeken zoals ze ook thuis gewend zijn.

BSO Dommeldal


BSO Dommeldal wordt aangeboden vanuit twee verschillende ruimtes. De BSO voor kinderen tot 7 jaar is gevestigd naast de dagopvang. Een soepele overgang van dagopvang naar BSO (en basisschool) staat voor ons centraal. Vanuit de BSO kunnen kinderen eenvoudig zelfstandig (onder toezicht buiten spelen op een natuurlijke buitenspeelruimte. Wanneer kinderen hieraan toe zijn mogen ze ook op het schoolplein spelen, dat grenst aan de buitenruimte van Potje Knor.

Kinderen vanaf 7 jaar worden opgevangen in de grote aula van school. Dit is een heerlijke grote ruimte ten midden van het plein. Hier bevindt zich een keuken, toiletruimte en podium waar de kinderen heerlijk zelfstandig kunnen spelen en waar we aantrekkelijke activiteiten kunnen aanbieden.

Op BSO Dommeldal werken vaste pedagogisch medewerkers. Enkele van hen werken ook als onderwijsondersteuner op de Dommeldal. Hierdoor weten we precies wat er zich op school afspeelt en welke thema’s er centraal staan. De BSO kan op deze manier moeiteloos aansluiten op de behoeften van de kinderen.

Kinderen die al naar onze peuteraanbod of dagopvang gaan kunnen vooraf al gaan wennen op de BSO. Is dit niet het geval? Kom dan zeker een kijkje nemen en maak een afspraak voor een rondleiding bij locatie coördinator Nancy Degener.

Peuteropvang Dommeldal (VVE)

Peuteropvang Dommeldal (voorheen peuterspeelzaal) biedt elke ochtend van 8.15 tot 12.15uur (maandag t/m vrijdag) een educatief aanbod voor peuters vanaf 2 jaar en 3 maanden. In een groep van maximaal 16 peuters wordt jouw peuter spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Twee vaste pedagogisch medewerkers staan elke dag klaar om jouw kind te begeleiden en ondersteunen. Zij doen dit met het VVE programma: Uk&Puk. Elke 6/8 weken wordt er vanuit een herkenbaar thema activiteiten aangeboden die aansluiten bij de interesses en beleefwereld van jouw peuters. Zo leren de wereld om heen begrijpen en leren elke dag een beetje bij. Samen met leeftijdsgenootjes leren ze hoe je sociaal met elkaar omgaat.

Heeft jouw peuter een VVE indicatie, dan is er de mogelijkheid om 4 dagdelen gebruik te maken van ons aanbod. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gaat jouw kind vanaf 4 jaar ook naar basisschool de Dommeldal? Dan is er vanaf 3 jaar al de mogelijkheid om op ongedwongen wijze kennis te maken met school. Peuters kunnen middels de startgroep alvast kennis maken met de toekomstige klas, klasgenootjes, leerkracht, rituelen en gebruiken binnen de basisschool. Dit zorgt voor een soepele start op de basisschool en biedt extra uitdaging aan de peuters die hier aan toe zijn. Wil je meer weten over ons aanbod? Kom dan zeker een keertje langs en maak een afspraak voor een rondleiding bij locatie coördinator Nancy Degener.

Nancy Degener

Locatie coördinator

Werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

040-3400131


Dalton Kindcentrum
Dommeldal

Beneden Beekloop 93c
5662 HK Geldrop

Groepen

Dagopvang Snoetje 040 280 02 28
peuteraanbod Purk 040 34 00 146

BSO Zwientje 040 280 09 12
BSO Wroeter 040 280 09 12

Landelijk Register Kinderopvang

Via onderstaande links kunt u het LRK nummer vinden van de betreffende opvangsoort. Tevens heeft u de mogelijkheid om de inspectierapporten van de GGD te downloaden.

LRK Kinderdagverblijf
LRK BSO